Publicerad den jun 28, 2019
Vinnaren av 2019 Engagemang Malmö Stipendium är utsedd- 25.000 kr går till Agge Angusson!
Agge Angusson är en av Malmös unga eldsjälar. En person som, med lyssnandet som redskap, skapar plattformar och möten för en ökad förståelse för strukturella orättvisor inom frågor som rasism, sexism, antisemitism och machokultur. Han står upp för rättvisa och civilkurage och verkar genom sina dialoger för att minska motsättningar mellan grupper som annars inte skulle mötts.

Agge har under många års tid startat upp och genomfört ett stort antal ledarskapsutbildningar för unga på Fryshuset och på gymnasieskolor i Malmö. I utbildningarna lyfter han upp viktiga frågor om jämlikhet och religion på ett sätt som tillgängliggör.

Han dedikerar dessutom volontärtid, inom sluten psykiatrisk vård, för de som inte på annat vis kan göra sin röst hörd och för fram deras tankar och viktiga åsikter.

Det som ytterligare förstärker vår motivering till varför Agge är en synnerligen värdig mottagare av årets stipendium är att han, utöver det egna engagemanget, aktivt bjuder in andra att delta i utveckling, tankar och arbete. I gemenskapen finns en ödmjukhet och ett ömsesidigt lärande som vi i juryn gärna vill vara en fortsatt del av. Agge Angusson gör Malmö till en bättre plats för alla.”

Malmö, 2019-06-28
President Malmö Slottsstaden Rotaryklubb 2018-2019