Om presidenten
Hej!

Lunchmötet den 2 juli 2021 var extra speciellt, i vart fall för mig.  Dels var det första gången sedan mars 2020 som vi hade ett fysiskt möte, dels fick jag äran att tillträda som president i denna fina Rotaryklubb. Härvidlag vill jag tacka klubbens medlemmar för det förtroende som visats mig. Jag kommer dock inte att vara ensam, till min hjälp har jag en fantastisk styrelse, varvid jag särskilt vill nämna ett mycket lovande sekreterarpar i Gjalt Koopmans och Ola Jingryd, en programansvarig, Peter J Olsson, med ett oerhört kontaktnät samt vår nytillträdda klubbmästare, Callette Terhaerdt Losic. Callette har en utmaning i att efterträda allas vår Gunilla Nordström i den rollen med jag är övertygad om att Callette kommer att lösa den uppgiften galant.
Jag ser dock framför mig att vi löser det här året tillsammans, genom att arbeta som ett team.
Jag har två primära fokusområden för Rotaryåret 2021/22:
  1. Att komma i gång med fysiska möten ordentligt då vi alla har saknat det fysiska mötet under pandemin. Planerad start är den 3 september i KP:s lokaler på Posthusplatsen. Är hoppas jag, och tror, att alla skall kunna känna sig bekväma och trygga i Rotarykamraters sällskap.
  2. Att plocka upp stafettpinnen från Angela Everbäck och fortsätta det goda arbete som inletts med att fokusera på hållbarhet.  Jag vill gärna se hållbarhet i hållbarhetsarbetet!

Vem är Anders?
Jag är, och har varit, Lundabo i större delen av mitt liv. Efter något år inom domstolsväsendet (Länsrätten i Mariestad och Kammarrätten i Jönköping) började jag som skattekonsult i Malmö i början av 2001. Detta värv har jag fortsatt med sedan dess. Sedan våren 2019 är jag verksam på Skeppsbron Skatt.
Utöver juristyrket har jag, innan studierna, arbetat som brevbärare, kock och kört såväl lastbil som taxi.
Jag är gift med Åsa och har två vuxna döttrar. Går mycket gärna på handboll (LUGI) och läser mycket.
Våren 2011 följde jag med en kollega på ett lunchmöte och jag föll direkt för klubben. Efter ytterligare några möten blev jag antagen som medlem hösten 2011 och 2013 valdes jag in i styrelsen, där jag tjänstgjorde som sekreterare i ett antal år.

Jag ser fram emot ett spännande år, som jag hoppas kommer att bli mycket annorlunda mot det gångna året.  Nu ser vi fram emot intressanta föredrag och, framförallt, trevliga lunchmöten med alla fantastiska klubbmedlemmar. Ta gärna med er gäster för att visa upp Sveriges, sannolikt, trevligaste och mest välkomnande Rotaryklubb!

Om presidenten